به گزارش روابط عمومی بیمه حافظ و به نقل از ایرنا، «زهرا کمانی» اظهار داشت: اواخر سال گذشته برای رفع مشکل بیمه قالییافان با صندوق بیمه روستایی و عشایر تفاهمنامه ای منعقد شد و از طریق این صندوق تمام فعالان این صنف (شهری و روستایی) از مزایای بیمه بهره مند میشوند. به گفته وی این بیمه شامل قالیباف ها، طراحان، رنگرزان و رفوگران فرش دستباف می شود که کارت مهارت فنی از اتحادیه صنفی قالیبافان، اتحادیه فرش روستایی یا سازمان فنی حرفهای دارند.
کمانی بیان کرد: ۴۲ هزار قالیباف و افراد شاغل در حرفه های وابسته آن، نظیر طراح، رنگرز، رفوگر به صورت شناسنامه دار در استان تهران فعال هستند که حدود هشت هزار و ۷۰۰ نفر آنها تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
وی ادامه داد: ظرف سه ماه اخیر ۲۷ هزار نفر نیز برای برخورداری از بیمه روستایی و عشایری به صندوق بیمه معرفی شده اند و نام نویسی تا پایان سال ادامه دارد.
رئیس اداره فرش استان تهران گفت: افراد پس از تحت پوشش قرار گرفتن این بیمه میتوانند سوابق قبلی بیمه خود را به آن اضافه کنند و از مزایای بیمه نظیر از کارافتادگی و بازنشستگی برخوردار شوند.
به گفته کمانی، برای بیمه تکمیلی این افراد نیز اخیرا یک تفاهمنامه با بیمه ایران و صندوق قرض الحسنه مهر منعقد شده که قالیباف ها و ِحرَف وابسته میتوانند از طریق تلفن همراه با کد دستوری #۳۱۰۰۰*۶۶۵۵* از مزایای سه سال بیمه تکمیلی و ۲۰ میلیون وام چهار درصد بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه پس از ثبت نام متقاضیان برای دریافت تسهیلات در صورت تایید مدارک ظرف ۲۴ ساعت معرفینامه برای بانک صادر و برای متقاضی ارسال می شود، ادامه داد: این وام از طریق ضمانت یک کارمند و بازنشسته دولت، معرفی از طریق افرادی که پروانه کسب دارند و برگه سهام دولت قالیبافان قابل پرداخت است.
به گفته کمانی، این تسهیلات برای متقاضیان بیمه تکمیلی در نظر گرفته شده است که پنج میلیون تومان آن بابت خدمات درمان، از کار افتادگی، حریق و آتش سوزی، عمر و سرمایه با پوشش سه سال کسر میشود و ۱۵ میلیون تومان دیگر به صورت کارت های اعتباری برای خرید کالای ایرانی در اختیار قالیباف ها قرار میگیرد.
رئیس اداره فرش استان تهران گفت: همچنین از ابتدای اسفندماه سال گذشته در راستای تامین سرمایه در گردش و تهیه مواد اولیه برای مدیران کارگاه های متمرکز تولیدی فرش دستباف که دارای جواز یا پروانه بهره برداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هستند، ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۱۲.۵ درصد و بازپرداخت ۸۴ ماهه در نظر گرفته شد و در صورت استقبال فعالان این حرفه، درخواست متقاضیان برای دریافت تسهیلات تا ابتدای سال آینده ادامه می یابد.
کمانی بیان کرد: سالانه با تامین منابع مالی از سوی سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی وام مشاغل خانگی (مستقل-پشتیبان) تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان با نرخ سود چهار درصد به مدیران کارگاه های تولید فرش دستباف تعلق می گیرد.
به گفته او، در راستای نظارت بر ورود مواد اولیه فرش دستباف، تولید و توزیع آن به فعالان این حرفه کارگروه تامین مواد اولیه فرش دستباف زیر نظر کمیته فرش استان در شرف تشکیل است.
رئیس اداره فرش استان تهران اضافه کرد: ارزیابی کیفی و کمی مواد اولیه نیز یکی دیگر از بخشهای این کارگروه است و با تکمیل این کارگروه انحصاری بودن و حذف دلالان در زنجیره تامین مواد اولیه صورت میگیرد و تولید کنندگان؛ مواد اولیه را با نرخ مصوب دریافت میکنند.
کمانی در خصوص نظارت بر فروش محصولات قالیبافان نیز بیان کرد: برای فروش خانگی فرش های دستباف در استان تهران به پیشنهاد اتحادیه تعاونی روستایی استان سایت نماچی برای عرضه مستقیم تولیدات قالیبافان به زودی راه اندازی میشود، پس از راه اندازی این سایت فعالان این حرفه می توانند عکس از نمونه کارهای خود را در آن بارگذاری کنند و از این طریق کالای خود را به فروش برسانند و نظارت بر حسن اجرا نیز توسط اتحادیه فرش روستایی استان تهران صورت میگیرد.
وی یادآور شد: با توجه به مهاجرپذیر بودن استان تهران تمامی سبک های فرش ایران در استان تهران بافته میشود و برند اصلی استان که به ثبت ملی و جهانی رسیده است فرش میناخانی ورامین است.